Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleidingsfonds dienstencheques

Generieke inhoud

Titel

Opleidingsfonds dienstencheques

Inhoud

Wilt u de werknemers van uw dienstencheque-onderneming voordelig opleiden? De Vlaamse overheid betaalt erkende opleidingen deels terug.

Voorwaarden

Voorafgaand moet u door de Vlaamse Overheid erkend zijn als dienstencheque-onderneming. Vanaf dan heeft u recht op een jaarlijks opleidingsbudget waarmee u de gedeeltelijke terugbetaling kan aanvragen van de kosten van een opleiding die past bij uw dienstencheque-onderneming.

De opleiding voor dienstenchequewerknemers moet u eveneens laten erkennen. Dienstencheque-ondernemingen kunnen een erkenning aanvragen zowel voor opleidingen die ze zelf geven, als voor opleidingen van externe opleidingsverstrekkers. Een opleiding wordt enkel erkend als ze te maken heeft met de taken die dienstenchequewerknemers uitvoeren. De erkenning moet er zijn voor het begin van de opleiding.

Externe opleidingsverstrekkers moeten ook voldoen aan het kwaliteits-en registratiemodel van het beleidsdomein Werk en Sociale Economie.

Procedure

U kunt de terugbetaling aanvragen nadat de erkende opleiding is afgelopen. Doe dat ten laatste op 30 juni van het volgende kalenderjaar.

Elke terugbetaling wordt afgetrokken van het opleidingsbudget van uw dienstencheque-onderneming. Een opleiding die plaatsvond in jaar X, wordt terugbetaald met het budget voor dat jaar.

Wat meebrengen
-
Bedrag

Niet elke opleiding brengt dezelfde kosten met zich mee. Daarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen 3 opleidingen:

  • Een interne opleiding gegeven door een werknemer van de dienstencheque-onderneming zelf.
  • Een externe opleiding gegeven door een externe opleider.
  • Een opleiding op het terrein gegeven door ofwel door een werknemer van de dienstencheque-onderneming (interne opleider) ofwel door iemand van buiten de onderneming (externe opleider).

Overzicht van de kosten die worden terugbetaald.

Uitzonderingen
-
Regelgeving
-

Documenten

Documenten
-

Taxonomie

Bevoegde overheid

Vlaamse overheid

Afleverende dienst
-
Adres afleverende dienst

Dienst dienstencheques en uitzendarbeid
Ellipsgebouw
Koning Albert II laan 35
1030 Schaarbeek
Belgium

Type

Financieel voordeel

Doelgroep

Onderneming

Geografische toepassingsgebied
-
Thema

Economie en Werk

Thema's

Economie en Werk

Verwant product
-
Labels
-
PID

1936