Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectsubsidie voor educatie en publiekswerking - archeologie

Generieke inhoud

Titel

Projectsubsidie voor educatie en publiekswerking - archeologie

Inhoud

Communicatie, educatie en sensibilisering zijn de beste manieren om de brede maatschappij te bereiken en te overtuigen van het belang en de meerwaarde van onroerend erfgoed. De projectsubsidie voor educatie en publiekswerking ondersteunt dergelijke initiatieven. Ze is gericht op educatie, sensibilisatie en de duurzame ontsluiting en beleving van het onroerend erfgoed in Vlaanderen voor het brede publiek.

Beschrijving
-
Voorwaarden

De subsidie heeft verenigingen, administratieve overheden, educatieve instellingen en professionele spelers als doelgroep en stimuleert samenwerking tussen deze actoren. Het moet gaan om een nieuw project met een participatief karakter met als doel het verhogen van het maatschappelijk draagvlak voor onroerend erfgoed. Elke oproep heeft een specifiek thema, bv. het overbrengen van archeologische kennis naar een breed publiek.

Procedure

Tijdens de periode van de jaarlijkse oproep kunt u een projectvoorstel indienen door het aanvraagformulier volledig in te vullen en te bezorgen aan het agentschap Onroerend Erfgoed.

Een jury buigt zich over de ingediende projectvoorstellen, waarbij de voorkeur gaat naar de meest participatieve, maatschappelijk relevante en duurzame projecten, met focus op een coherente communicatiestrategie en doelgroepbenadering.

Wat meebrengen
-
Bedrag

Bedrag

Een project ontvangt minimaal een subsidiebedrag van 25.000 euro en maximaal een subsidiebedrag van 50.000 euro. Er wordt een subsidiepercentage voorzien van 60% van de bewezen kosten.

Uitzonderingen
-
Regelgeving

Decreet van 12 juli 2013 (Onroerenderfgoeddecreet) - BVR van 16 mei 2014 (Onroerenderfgoedbesluit)
Hoofdstuk 10 - subsidies

Documenten

Taxonomie

Bevoegde overheid

Vlaamse overheid

Afleverende dienst

Vlaamse overheid

Adres afleverende dienst

Onroerend Erfgoed
Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88
1000 Brussel
Belgium

Type

Financieel voordeel

Doelgroep

Andere organisatie

Lokaal bestuur

Onderneming

Vereniging

Geografische toepassingsgebied

Vlaamse Gewest

Thema

Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Thema's

Cultuur, Sport en Vrije Tijd

Labels
-
PID

47738